Mario van der Ende

Mario van der Ende is al jaren ambassadeur van Trainingskampen.nl. De geboren Hagenaar staat te boek als een van de beste scheidsrechters die Nederland ooit heeft gekend. Van der Ende floot wedstrijden op de wereldkampioenschappen van 1994 en 1998, het Europees kampioenschap in 1996, twee Europese Supercups. Naast de bijna 150 topduels in de Champions- en Europa League leidde hij bijna 800 duels in het Nederlands betaald voetbal. De ex-scheidsrechter hoopt nog lang een boegbeeld voor Trainingskampen.nl te mogen blijven.

“Ik heb de organisatie leren kennen toen ik nog namens de KNVB scheidsrechters begeleidde. Direct kreeg ik een goed gevoel bij de organisatie. Tijdens onze trainingskampen was alles tot in de puntjes geregeld. Een trainingskamp in de Algarve, maar ook in Spanje, is ideaal voor BVO’s maar zeker ook voor amateurclubs. Er is in januari weinig toerisme in het zuiden van Portugal, de accommodaties zijn uitstekend, de sfeer ontspannen, en je kunt meestal genieten van een prachtig winterzonnetje. Perfect om het eerste deel van het seizoen van je af te schudden en je op te laden voor de tweede helft van de competitie.”

“Je merkt aan alles dat Trainingskampen.nl inmiddels een ervaren organisatie is. Zo wordt er vooraf intensief meegedacht met clubs die willen overwinteren. Eenmaal ter plekke wordt er waar nodig heel adequaat gehandeld. Als er bijvoorbeeld iemand onverwachts terug naar Nederland moet wegens familieomstandigheden, wordt dat perfect geregeld. De begeleiding tijdens de trainingskampen in het buitenland is in handen van bekwame mensen. Neem bijvoorbeeld Philip den Haan. Hij heeft op topamateurniveau gevoetbald en getraind. Hij kan zich dus uitstekend verplaatsen in de gedachten van spelers en trainersstaf. Gelukkig is de organisatie ook flexibel en kunnen er ter plekke zaken aangepast of geregeld worden.”

Van der Ende vertegenwoordigt Trainingskampen.nl ook bij diverse evenementen, waar de organisatie zijn naam aan heeft verbonden. Zoals de prijsuitreiking van het Amsterdams Voetbalgala en de loting van de Haaglanden Cup. De winnaar van dit toernooi krijgt een fraaie reis aangeboden. Hij bezoekt ook locaties. In de winter pendelt Mario tussen Spanje en Portugal, waar hij clubs bezoekt en bijvoorbeeld ook de toernooien om de Algarve Cup bijwoont.

Van der Ende: “Dat zijn geweldige weken. Wat is er nu leuker om als voetballiefhebber op prachtige zonnige locaties wedstrijden en toernooien te bezoeken waar veel publiek aanwezig is en waar je ontelbare kennissen uit de voetbalwereld tegenkomt. Ik hoop dat in 2019 ook in Andalusië een toernooi wordt georganiseerd. Met mij zullen veel clubs dit fantastisch vinden.”

“ Dit werk doe nu al een kleine tien jaar en hoop het nog lang te mogen doen. Dus op naar mijn 10-jarig jubileum. Trainingskampen.nl kennende zal dat wel groots gevierd worden, hahaha.”