Bergambacht goes Spain

Jordi Potuijt: ‘Trainingskamp brengt selectie dichter bij elkaar wat resulteert in betere resultaten na de winterstop’

BERGAMBACHT • Voor de derde keer op rij zal de selectie van zaterdagvierdeklasser Bergambacht in januari voor een trainingskamp haar tenten opslaan in Zuid-Europa. Opnieuw wordt dit trainingskamp volledig verzorgd door Trainingskampen.nl.

Nadat de afgelopen twee jaar de Spaanse steden Valencia en Sevilla werden bezocht, zal de blauw-zwarte brigade deze winterstop neerstrijken in Torremolinos. In de Spaanse plaats die op slechts vijf kilometer van de populaire Zuid-Spaanse havenstad Malaga gelegen is, werkt de selectie van donderdag 9 tot en met zondag 12 januari 2020 een vol programma af.

Binnen de lijnen zal er onder leiding van trainer Jerry de Groot een veldtraining en een wedstrijd worden gespeeld. Buiten het veld staan er nog een fietstour door Malaga en een strandtraining op het programma. In totaal zal de groep die afreist naar Torremolinos naar alle waarschijnlijkheid ongeveer veertig personen kennen, inclusief begeleiding en sponsors.

Positieve uitwerking
Jordi Potuijt maakte eerder al als selectiespeler van Bergambacht de trainingskampen mee. Aangezien hij in de nacompetitie zijn voorste kruisband scheurde en ook nog een ingescheurde meniscus opliep, is hij dit seizoen namens de club verantwoordelijk voor het regelen van het trainingskamp.

Volgens de 24-jarige Potuijt heeft het trainingskamp in de winterstop een positieve uitwerking op de rest van het seizoen: “Vorig jaar hebben we na het trainingskamp een hele goede serie neergezet. We hebben vijf cruciale wedstrijden weten te winnen. Het jaar daarvoor hadden we ook gelijk een hele goede serie, dus we komen altijd goed terug van een trainingskamp. Het helpt echt voor de sfeer in de groep, het brengt de selectie dichter bij elkaar.”

Tip
Behalve de plaats van bestemming, is er nog wel een andere belangrijke verandering ten opzichte van de voorgaande jaren. Waar Bergambacht eerst nog ‘s nachts naar het trainingskamp vloog, is dat bij de aanstaande editie niet meer het geval, vertelt Potuijt: “Trainingskampen.nl heeft ons de tip gegeven om er aan te denken een nacht langer te gaan. Daardoor zijn we wat fitter als we daar aan komen. En dit jaar zitten we ook voor het eerst in een hotel, in plaats van een hostel. We zijn benieuwd hoe dat is, maar gezien onze ervaringen met Trainingskampen.nl gaat het vast goed komen. Het bevalt ons uitstekend.”

 

https://www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/212475/jordi-potuijt-bergambacht-trainingskamp-brengt-selectie-dichter-bij-elkaar#push