GRC’14: ‘Trainingskamp zorgt voor teamspirit’

Toeval of niet: nadat GRC’14 drie seizoenen geleden voor het eerst gebruik maakte van onze diensten schijnt het zonnetje volop! 

Want na de promotie in 2016, werd in zowel 2017 als 2018 knap gehandhaafd in de eerste klasse en werd dit jaar zelfs de EM-cup gewonnen!

Leider Kris Bouman wil het niet volledig op de goed verzorgde trainingskampen gooien, maar erkent wel degelijk dat er aan een stukje teamspirit wordt gebouwd. “Het mooie is ook dat we bij GRC’14 eigenlijk pas drie seizoenen op trainingskamp gaan naar het buitenland. Na onze eerste kennismaking met de mensen van Trainingskampen.nl hebben we nooit meer de noodzaak gevoeld om het over een andere boeg te gooien”, blikt hij terug.

Drie topreizen
“Het eerste jaar werd voor ons een complete trip naar Torremolinos geregeld en vorig jaar zijn we in Albufeira geweest. Ook dit jaar in Benidorm was het weer prima. We gingen wat later in het seizoen dan gebruikelijk, zodat we de faciliteiten ook voor onszelf kunnen gebruiken. Dat had wel als gevolg dat we op het moment van vertrek nog geen oefenpotje ingepland hadden staan. Gelukkig troffen we zelf de A-selectie van Lekkerkerk op het vliegveld en regelde Trainingkampen.nl voor ons nog keurig een scheidsrechter en locatie. Echt top.”

EM Cup-winst
Ondanks de nederlaag werd in Benidorm wel de basis gelegd voor een succesvolle tweede seizoenshelft, waarin GRC’14 niet alleen direct handhaafde in de eerste klasse, maar ook nog de finale van de EM Cup haalde. Nadat Mike Jansen daarin uitviel met een knieblessure, werd zowel GRC’14 als Kozakken Boys bij een 1-1 stand uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen.

Bouman: “Je kunt ervan zeggen wat je wilt, maar de gelegde contacten met Trainingskampen.nl hebben ons in elk geval geen kwaad gedaan. Zonder bijzonderheden maken we ook dit jaar weer gebruik van hun diensten, al zijn we nog aan het bekijken waar we naartoe willen.”