SV Borger opnieuw naar Albufeira

Zaterdag 4e klasser SV Borger uit Drenthe boekt voor het derde jaar op rij een trainingskamp naar de Portugese badplaats Albufeira. Van donderdag 4 januari tot maandag 8 januari zal daar de basis gelegd moeten gaan worden voor de tweede seizoenshelft. De eerste selectie inclusief technische staf zal met een groep van 26 personen afreizen naar de populaire trainingskamplocatie.

“Het belooft weer een fantastische trip te worden, waar sportiviteit, prestaties, ontspanning en gezelligheid samenkomen”, zo blikt hoofdtrainer Arne Joling alvast vooruit op de inmiddels bijna traditionele overwintering. “Traditie is het zeker, maar vanzelfsprekend absoluut niet! We zijn één van de weinige clubs op ons niveau die dit jaarlijks voor elkaar krijgt”, zo vervolgt de oefenmeester, die zelf het grootste deel van de organisatie voor zijn rekening neemt.

Joling werkt daarbij nauw samen met Trainingskampen.nl als organisator van het trainingskamp. ‘’Zij bieden ook voor een bescheiden vierde klasser als ons uitkomst’’. Zij zijn dé specialist in het organiseren van complete verzorgde trainingskampen, voor o.a. voetbal, atletiek en hockey. Volgens Joling is die professionele begeleiding cruciaal: “Zij hebben de contacten ter plaatse en zorgen vooraf dat alles tot in de puntjes geregeld is’’. Ook tijdens het verblijf kunnen we altijd op hen terugvallen. Het is niet voor niets dat een Betaald Voetbal Organisaties als bijvoorbeeld Ajax, NEC of Heracles ook zaken met hen doet”.

SV Borger zal verblijven in een keurig 4-sterrenhotel, dat van allerlei gemakken is voorzien. De kamers zien voorzien van moderne meubels, een ruime woonkamer met tv en goed uitgeruste keuken. Er zijn zowel binnen- als buitenzwembaden en een welnesscentrum.

Trainer Arne Joling ziet dit trainingskamp dan ook niet als een vakantie. ‘’Allereerst vindt hij dat er gewerkt moet worden’’. Zo wordt er lekker getraind en (op basis van beschikbaarheid) een oefenwedstrijd gespeeld. De jaarlijkse strandtraining mag natuurlijk ook niet ontbreken. Maar een trainingskamp biedt ook een uitgelezen mogelijkheid om individueel met spelers in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om nieuwe doelen te stellen of om de eerste seizoenshelft te evalueren.

Maar een belangrijk onderwerp om aan te werpen is volgens Arne ook ‘’teambuilding’’. Alle spelers betalen de gehele reis zelf dus het is dan ook zeker van belang dat iedereen het naar zijn zin heeft. Wij wensen SV Borger alvast een geslaagd trainingskamp en veel plezier toe in De Algarve.