Trainingskamp in Malaga: 3 populaire locaties

Trainingskamp in Malaga – Málaga is een gemeente, in het zuiden van Spanje en de op vijf na grootste stad van het land.

De stad ligt aan de Middellandse zee en in de toeristische Costa del Sol. Málaga kent een lange en rijke historie, zo hebben de Romeinen, Visigoten en de Moren de stad bewoond, voordat het door de Katholieken werd veroverd. In de stad is nog veel terug de vinden van deze periodes, het Romeinse Theater, het Arabische fort en de Kathedraal zijn hier mooie voorbeelden van.

Málaga is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende stad, met een goede infrastructuur en een haven. Ook is een trainingskamp in Málaga één van de meest favoriete locaties van Spanje. Vanuit Nederland kan er van diverse luchthavens direct worden gevlogen op de grote luchthaven van Málaga.

Málaga is niet alleen bekend om haar rijke historie, maar ook om de wereldberoemde schilder Pablo Picasso die hier geboren is. In de stad bevindt zich een museum, niet ver van het geboortehuis van Picasso. Het bezoeken van dit museum is zeker een aanrader tijdens uw trainingskamp in Málaga. Ook de wandelroute Caminito del Rey is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het wandelpad is 3 kilometer lang, inclusief een bezoek aan de rotsen en hun bezienswaardigheden.

In de regio van Málaga zijn voldoende stranden te vinden, perfect voor een strand- of conditietraining tijdens een trainingskamp in Malaga. Het Penon del Cuervo strand, is een strand dat populair is onder de lokale bevolking.

Ook ‘s avonds is Málaga een bruisende stad. Met talloze tapasbars, bars, nachtclubs en kelders waar er wijn gekocht kan worden, is er genoeg te beleven tijdens uw trainingskamp in Málaga. Dit heeft er mee te maken dat Málaga in feite een universiteitsstad is, waar het in het weekend volstroomt met jonge mensen. De lokale bevolking is niet voor middernacht in de nachtclubs te vinden en sluiten na zonsondergang de deuren.

Klimaat Malaga

Alle plaatsen in de Costa del Sol, zo ook Málaga, hebben een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers lekker warm en droog zijn, maar niet benauwd. De winters in Málaga zijn zeer mild, gemiddeld een temperatuur van 20 graden. Ook komt er bijna/tot geen vorst voor, zo 1 á 2 nachten in het jaar. Dit is het perfecte klimaat voor een trainingskamp.

Trainingskampen.nl maakt gebruik van goede kunstgrasvelden. Iedere locatie/accommodatie wordt namelijk jaarlijks bezocht, zodat alles aan de kwaliteitseisen van Trainingskampen.nl blijft voldoen. De sportvelden liggen op korte afstand uw hotel/hostel en zijn gemakkelijk te bereiken met de door Trainingskampen.nl geregelde bus. Het sportpakket is geheel naar uw wensen in te vullen want wij denken graag met u mee voor een onvergetelijk trainingskamp.

De regio Málaga biedt voldoende mogelijkheden voor verschillende soorten activiteiten zoals paintballen, een padelclinic, golfen, karten, een segwaytour of footgolf op een schitterende locatie. Voor meer ontspanning is het mogelijk om een stadion- of wedstrijd bezoek te brengen, een citytrip te houden in de stad Málaga, genieten van de bars en restaurants in het levendige centrum met gezellige haven. Voor de echte durfvallen is het mogelijk om te gaan canyoning of een Zip Line-baan van 1350 meter met 100 kilometer per uur naar beneden razen. Kortom er is genoeg te beleven tijdens uw trainingskamp in Malaga.

Trainingskamp in Malaga

Dichtbij de stad Málaga bevinden zich de populaire toeristenoorden Torremolinos, Benalmadena en Marbella. Vele Nederlanders gaan hier jaarlijks op vakantie. Ook bezitten meer en meer landgenoten een tweede woning in dit zonnige gebied. In de winter is het klimaat geweldig zacht met temperaturen rond de 20 graden. Mede daarom verblijven vele voetbalclubs hier in de winterstop voor een trainingskamp. Maar ook de goede velden en fijne cultuur dragen bij aan de populariteit van dit gebied bij voetbalclubs. Ook vele profclubs laden zich in de winter op tijdens hun trainingskamp in Málaga of Marbella.

Trainingskamp in Malaga: Torremolinos

De kust van Zuid-Spanje is de ideale bestemming voor een trainingskamp. In de omgeving van Malaga ligt Torremolinos.  De laatste jaren is dit de meest geboekte plek voor een trainingskamp. Na circa 2,5 uur met het vliegtuig naar Malaga ben je heel snel op de plek van bestemming. De bussen van Trainingskampen.nl brengen jouw ploeg binnen 20 minuten naar het hotel. Alle hotels liggen op loopafstand van het strand en de voetbalvelden liggen

ook op korte afstand. Een mooie bijkomstigheid is dat deze locatie de meeste zonuren van Spanje heeft. Daarnaast ligt het prachtige centrum van Malaga op twintig minuten rijden. Als voetballiefhebber is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het stadion van CF Malaga.

Naast het bekende Torremolinos liggen ook de badplaatsen Benalmadena, Mijas, Fuengirola en de bekende buurt van en voor Nederlanders; Carihuela. Met kilometers aan lange zandstranden en diverse Nederlandse barretjes is het zeker de moeite waard om deze plaatsen te bezoeken. Bekijk hier een compilatie van trainingskampen in de regio van Torremolinos.

Trainingskamp in Malaga: Marbella

Een andere populaire bestemming in de omgeving van Malaga is Marbella. De plek is een geliefde en internationaal bekende badplaats aan de Costa del Sol met een eigen jachthaven, groot winkelcentrum en oude centrum. Luxe kent hier geen grenzen en de jachthaven van Puerto Banus ligt dichtbij Marbella en is de trekpleister voor toeristen die de prachtige, luxe jachten willen bewonderen. Ook voor leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes is Marbella een mooie plek. De kwaliteit van Marbella vind je terug in de hotels en de trainingsvelden.

Diverse profclubs zijn terug te vinden in deze regio en ook dit kenmerkt de populariteit van Marbella. Zo zijn Feyenoord en Marbella zijn al jaren aan elkaar verbonden. Een bezoekje aan een wedstrijd tussen profclubs is in Marbella zeker aan te bevelen.

Trainingskamp in Malaga: Benalmadena

Gelegen tussen typisch Spaanse steden Malaga en Marbella heeft deze bekende badplaats Benalmádena alles in huis voor een comfortabel trainingskamp; een mooi zandstrand, een levendige boulevard en een goed nachtleven. De verschillende accommodaties bevinden zich op ongeveer 20 km van het stadscentrum van Málaga en op 12 km van de luchthaven. De prima kunstgrasvelden liggen op 5 tot 10 minuten rijden vanaf uw hotel. De regio Malaga/Torremolinos/Marbella biedt voldoende mogelijkheden voor teambuilding en ontspanning.

Wilt u alle bestemmingen bekijken bezoek dan de website van Trainingskampen.nl.

Bekijk ook: