Trainingskampen.nl: De beste 4 redenen waarom jouw team op trainingskamp moet gaan

Vandaag de dag gaat bijna elk hockeyteam op trainingskamp. In de winterstop vliegen Nederlandse senioren– en juniorenteams massaal uit om naar Spanje of Portugal te gaan. 

Ook kiezen steeds meer teams voor een trainingskamp in Nederland, België of Duitsland. Benieuwd waarom jouw team op trainingskamp moet?

Teambuilding op trainingskamp

Overwinningen op het veld behaal je als team. Daarom is het belangrijk dat jouw team een echte eenheid uitstraalt. Teambuilding is dan ook een belangrijk aspect bij het ondernemen van een trainingskamp. Naast al het harde trainen is de gezelligheid ook belangrijk. Gedurende het trainingskamp kunnen er verschillende groepsactiviteiten worden georganiseerd. Op deze manier komt het team, zowel op het veld als buiten het veld, dichter bij elkaar te staan en ontstaat er een hechtere band.  Na afloop  zal je dan ook al snel merken dat spelers harder voor elkaar willen werken en bereid zijn samen door het vuur te gaan. Dat is wat we natuurlijk allemaal graag willen. Enkele leuke voorbeelden van activiteiten zijn bijvoorbeeld; padelclinic, segway tour, suppen en tapas tour. Onbewust werk je daarmee ook aan je conditie!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk voor een goed seizoen. Een trainingskamp is een perfecte manier om goed voorbereid de tweede helft van het seizoen in te gaan.

Door deze voorbereiding wordt het team ook beter op het veld. Tijdens het trainingskamp gaat het niet alleen maar om de gezelligheid, het leent zich ook voor bijvoorbeeld nieuwe tactiek of misschien wel nieuwe doelstellingen. Een mooie mix tussen lol maken en serieus zijn! Op welke manier kan je dat beter doen dan tijdens een teamtrip.

Klimaat

Op trainingskamp naar het buitenland is ideaal voor de mooi-weer hockeyer. Zo is op trainingskamp naar Spanje of Portugal ideaal om even te ontsnappen aan het regenachtige weer in Nederland. Daarnaast is met een gemiddelde temperatuur van 18 °C in de maanden januari en februari een trainingskamp in Portugal en Spanje de perfecte manier om niet op de koude en harde hockeyvelden te trainen. Met de diverse plekken als Sevilla, Barcelona, TORREMOLINOS, Valencia, Marbella, Gerona, Benalmádena, Lissabon, Porto is er genoeg keus om gedurende de koude winter maanden te genieten onder de Spaanse of Portugese zon. Leuke activiteiten met de zomerse temperaturen van Spanje of Portugal zijn bijvoorbeeld kayakken op zee of een lekker terrasje pakken. Ook fietsen langs de mooiste bezienswaardigheden en idyllische plekjes van de stad is een geweldige tijdsbesteding die vaak wordt gedaan.

Gezelligheid

Naast de teamgeest verbeteren en voorbereiden op het nieuwe seizoen is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid. Vaak ben je met elkaar even 3 á 4 dagen uit de dagelijkse sleur van het leven en is het belangrijk om ook veel lol en plezier te hebben met elkaar. Een paar voorbeelden van leuke activiteiten in het binnen – of buitenland zijn, een drankje doen, uitgaan of een leuke pub quiz. Zo leer je je teamgenoten beter kennen en maak je samen leuke dingen mee.

Op trainingskamp gaan is dus niet alleen om beter te worden of je voor te bereiden op de tweede seizoenshelft maar ook voor de gezelligheid en de mooie herinneringen. Hoogstwaarschijnlijk hebben jullie het er weken, maanden, jaren later nog met elkaar over.

Het aanbod

Er zijn verschillende opties om op trainingskamp te gaan. Zo heb je trainingskampen in Spanje, Portugal, Nederland, België en Duitsland. Wij denken graag met u mee op basis van jullie wensen, behoeften en budget. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de bestemmingen, accommodaties of prijzen stuur dan gerust een mailtje naar  INFO@TRAININGSKAMPEN.NL of neemt contact met ons op via +31(0)78-6291577.