Westlandia (zo) wint trainingskamp

Het in de zondag Derde Divisie uitkomende Westlandia heeft zaterdag voor de tweede maal op rij het Haaglanden Voetbal Toernooi gewonnen.

Vorig jaar was Westlandia in een enerverende wedstrijd op het complex van SVC’08 te sterk voor Vitesse Delft. Nu kreeg de ploeg van trainer Edwin Grünholz de nodige tegenstand van zaterdag Hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande. Na een 2-2 eindstand moest er verlengd worden. Daarin vielen geen treffers en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Westlandia won nipt met 5-4.

Het duel tussen Westlandia (zo) en FC ‘s-Gravenzande betekende een clash tussen de hoogst spelende zaterdag- en zondagclub in het Westland. De score werd in het duel al snel geopend. Brendon Tichem was bij de tweede paal attent en tikte de bal langs FC ‘s-Gravenzande-doelman Danny Koning: 1-0.

FC ‘s-Gravenzande was niet onder de indruk, Westlandia viel wat terug en de formatie van trainer Richard Elzinga zag ook kans om binnen het half uur weer langszij te komen. De gelijkmaker kwam van Yuri Westhoff: 1-1. Dezelfde speler zette na de doelwisseling zijn ploeg ook verrassend op voorsprong: 1-2. Waar menig supporter of businessclublid (de businessclub van FC ‘s-Gravenzande had zelfs een eigen ruimte ‘gehuurd’ op VELO) reeds voorzichtig dacht aan de winst, kwam er alsnog een einde aan die gedachte.

De topscorer van Westlandia, Jeroen Spruijt (volgend seizoen actief voor zaterdag tweede divisionist Rijnsburgse Boys én dus tegenstander van Scheveningen) tekende voor de 2-2 stand. Die bleef tot het laatste fluitsignaal van arbiter Luca Cantinau staan. De leidsman floot zijn laatste duel bij de amateurs, hij promoveerde naar de Masterclass in het betaalde voetbal. Een gelijke stand na negentig minuten betekende verlenging. In die tweemaal vijftien minuten verlenging kwam er ook geen wijziging meer in de stand. Strafschoppen moest dus de beslissing brengen. Westlandia deed dat het beste. FC ‘s-Gravenzande miste eenmaal en de Naaldwijkse doelman Edgar Leerdam schoot de beslissende achter zijn collega Danny Koning: 5-4.

Haaglanden Voetbal-hoofdredacteur Ton Beije mocht samen met Harry Ballemaker van Sir Winston Leisure Center de cup behorend bij de tweede prijs overhandigen aan de aanvoerder van FC ‘s-Gravenzande. De ploeg verdiende bovendien een diner bij De Halve Maan (inclusief drank) in Rijswijk en de selectie wordt bovendien op het Juliana sportpark opgehaald met limousines.

De cup behorend bij de eerste prijs werd aan captain Marko van der Knaap uitgereikt door Tim van Ammelrooy, directeur van Trainingskampen.nl. Uit zijn handen mocht Van der Knaap tevens een cheque ontvangen voor een geheel verzorgd driedaags trainingskamp in Nederland voorafgaande aan het seizoen of de waarde hiervan als bijdrage bij een trainingskamp in de winterstop. Verder waren er medailles, prachtige bloemen en champagne voor het winnende team. Harry Ballemaker reikte samen met Ton Beije de grote Sir Winston Cup uit aan Van der Knaap en zijn ploeg.