Zes manieren om een trainingskamp te financieren

In dit nieuwsbericht geven wij een aantal tips wat leuke manieren zijn om met het team een mooi bedrag binnen te halen voor een trainingskamp. Het zou toch mooi zijn om een deel, of zelfs het gehele trainingskamp, te kunnen financieren met het ingezamelde bedrag. Lees hieronder de allerbeste ideeën hoe je geld bij elkaar krijgt ten behoeve van het trainingskamp.

Merchandising

Als team kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld sjaals te laten maken waarin je het clublogo verwerkt. De productiekosten zijn vaak maar een paar euro maar de verkoopprijzen liggen daarentegen een stuk hoger. Hier kan je dus veel winst uithalen!

Daarnaast is het ook een optie om sponsoren te zoeken die met hun bedrijfslogo op het inloopshirt of trainingspak willen staan. De kosten om te bedrukken zijn goedkoop. Wat overblijft gaat naar het trainingskamp. Als sponsor zijnde krijg je daar onder andere meer naamsbekendheid en extra aandacht op social media voor terug. Een win-win situatie dus.

Verkoop namen op inloopshirt

Neem de getallen van 10 tot en met 30 en vraag binnen je kennissenkring om een bedrag te kiezen. Voor dit bedrag komt men een heel seizoen met hun naam op jouw inloopshirt. Vele kleine bedragen maken een groot bedrag. Lukt het om alle nummers te verkopen dan heb je toch al 420 euro bij elkaar.

TOTO

Voor een x bedrag kun je als trouwe supporter van het team meedoen aan de wereldbekende TOTO en maak je kans op mooie prijzen. Je moet er voor zorgen dat de te winnen prijzen door externe kandidaten gesponsord worden. Deelnemers kunnen punten verdienen door de juiste eindstand, de juiste doelpuntenmaker(s) en/of de juiste winnaar in te vullen. Degene met de meeste punten kroont zich aan het einde van het seizoen tot de TOTO koning(in).

Kerst en Oud & Nieuwactie

De feestdagen komen er weer aan. Om inkomsten voor het trainingskamp te genereren kun je bijvoorbeeld een doosje wijn, suikerbrood, luxe kerststol of oliebollen verkopen aan ouders, familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s en zakenpartners. Het concept is heel makkelijk; kies een mooi product waar de leden van de club geïnteresseerd in zullen zijn. Koop dit vervolgens goedkoop in bij een groothandel of een clubsponsor. Hierdoor kan je dit verkopen met een hogere winst.

Winterveiling

Organiseer een veiling waarvan de opbrengst naar het trainingskamp kan gaan. Probeer mensen in je netwerk spullen te laten doneren. De meesten hebben vast wel iets in huis liggen dat hij of zij niet meer gebruikt. Zoek daarnaast bedrijven die spullen of diensten gratis willen aanbieden. Zorg ervoor dat de meest uiteenlopende stukken worden geveild. Op deze manier heb je minimale kosten en een maximale opbrengst. Je kunt de producten veilen in de kantine of online via Teams/Zoom. Om het een succes te laten worden, is het belangrijk dat er een leuke veilingmeester is die de hele avond aan elkaar praat. Zorg tijdens de veiling voor genoeg entertainment want iedereen moet zich vermaken. Hoe meer mensen er uiteindelijk meedoen, hoe meer er tegen elkaar opgeboden kan worden!

Toernooi

Bel of mail clubs uit de buurt en nodig ze uit voor een toernooi. Laat elk team inschrijfkosten betalen. Zorg dan wel dat wat te winnen valt, zoals bijvoorbeeld een (wissel) beker, kampioensschaal of voetbalmaterialen. Teams spelen een toernooi namelijk niet alleen voor hun plezier, maar ook voor de prijzen. Verkoop hapjes en drankjes langs de lijn. Het organiseren van een toernooi levert niet alleen geld op, je leert ook andere clubs in de regio kennen, je speelt extra oefenwedstrijden en het is mega gezellig! De ideale manier om geld voor een trainingskamp in te zamelen.