FIDO Football Academy | Duisburg

‘Het éénjarig bestaan van FIDO Football Academy uit België betekende tevens de éérste buitenlandse trip voor de jongens naar Duisburg te Duitsland. Ook een speciale gelegenheid voor Trainingskampen.nl, want als Nederlands bedrijf wist het de eerste Belgische club in Duitsland onder te brengen.’

Fantastische reis

Maar liefst 31 personen incl. de buschauffeur vertrokken op maandag 2 juli naar Duisburg. Het werd een onvergetelijke ervaring voor alle jongens. Leven als een prof en werken aan de techniek, dynamiek en bovenal plezier. Bij de aankomst rond het middaguur werden ze opgewacht door Trainingskampen.nl die ook ter plekke waren. ‘Het is belangrijk dat zeker op de eerste dag van een vijfdaagse stage iemand aanwezig is die weet hoe het werkt,’ aldus Zurab Amirian (coach van FIDO). Het is belangrijk dat de check-in goed verloopt en vooral met deze zeer jonge groep voetballertjes belangrijk om iedereen goed naar hun kamers te verwijzen. Die eerste dag is altijd afwachten.”

Niet lang erna stond meteen de eerste training op het programma op zo’n 20 minuten loopafstand van het complex. Toch even de benen strekken na een lange rit was voor menig man zeer goed. We hielden een korte training alvorens we vertrokken.

FIDO heeft nadien nog tweemaal daags getraind, gebowld en een bezoek gebracht aan Schalke’04 en Borussia Dortmund.’

FIDO Football Academy – Duisburg

Bekijk de foto's

Bekijk de video's